Продукти от картофено нишесте

Независимо дали сте доставчик на услуги, на стоки, търговец, издател или просто онлайн потребител, който пазарува, вие най-вероятно сте наясно с проблемите, които възникват за околната среда в следствие използването на пластмасови опаковки за продуктите, които се доставят по целия свят.  Както всички знаем, пластмасата е здрав, гъвкав и устойчив материал, което го прави изключително удобен и широко разпространен за употреба в днешни дни.

Продукти от картофено нишесте

Оказва се обаче, че разрушителните ефекти  от тази употреба са се покачили неимоверно много и то най-вече поради невъзможността на пластмасата да се разгради и оствайки в природата за поне 500 години след нейното изхвърляне като отпадък. Към днешна дата тази перспектива в цифри е ужасяваща,а именно,че в океаните плуват  51 трилиона  тона  микроскопични пластмасови частици тежащи повече от 269000 тона тегло!

Години наред този разрушителен материал се използва безогледно за опаковането на всякакви изделия,но повишеното внимание върху опазването на околната среда доведе до разработката на различни алтернативни решения,които да заменят пластмасата с нещо благоприятно за защита на природата и намаляване на ефекта от използване на пластмаса.

Един добър иновативен пример за това, е замяната на пластмасовия филм или фолио с органично такова, което е био разградимо и компостируемо. Този нов материал се произвежда от картофено нишесте, което е абсолютно безвредно, но и също толкова здраво като пластмасата, което позволява спокойно да се заменят пластмасовите торби с такива от това нишесте. Компостируемите продукти може дори да служат като нутриент и обогатител за околната среда.

Пластмасовите продукти могат да се разпаднат на малки частици,но те винаги ще останат в природата,докато картофеното нишесте дори ще има хранителни свойства и благо приятно въздействие за околната среда.

Продукти от картофено нишесте

А вие като потребител, бихте ли дали предимство на сладкия картоф?